Полонений моряк Гриценко розповів, як його провокувала Москалькова

Полонений моряк Гриценко розповів, як його провокувала Москалькова

Укрінформ
Адвокат передав розповідь військовополоненого українського моряка Дениса Гриценка про відвідування російського омбудсмена Тетяни Москалькової

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Микола Полозов.

"Разом з моїм колегою адвокатом Володимиром Музюкіним відвідали сьогодні в СІЗО "Лефортово" військовополоненого Дениса Гриценка. Денис почувається добре. Скарг на здоров'я немає. Перебуваючи в камері, робить фізичні вправи, підтримує себе у формі", - написав Полозов.

За його словами, Гриценко також замовив у бібліотеці СІЗО книги і багато читає.

Полозов уточнив, що Гриценко утримується в старому корпусі, в якому немає гарячої води.

Адвокат також передав розповідь українського моряка про відвідування російського омбудсмена Тетяни Москалькової: «Тиждень тому в камеру до Гриценка зайшла омбудсмен Москалькова. Прямо з ходу почала питати: «Ну ви (моряки) ж там проривалися?». На що Денис їй відповів, що якщо навіть російські судді просять не політизувати справу, то навіщо це робить омбудсмен, тим більше в такій провокаційній формі. Москалькова поспішно пішла».

Адвокати також говорили з Денисом Гриценком про майбутні слідчі дії і засіданні з розгляду апеляційної скарги в Мосміськсуді.

«Пошта до Гриценка доходить з перебоями. Від рідних листи йому не передають. Будемо з'ясовувати, коли хто відправляв, і вимагати від СІЗО їх передати. Але буквально два дні тому прийшов лист від Міністерства освіти України з дитячими малюнками. Денис Гриценко попросив передати, що дякує всім діткам за їхні гарні малюнки. Денис в повному порядку, продовжує боротися і передає привіт всім військовополоненим бойовим товаришам!»,- зазначив Полозов.

Читайте також: Денісова вимагає від омбудсмена РФ перевірити умови утримання українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і буксира Військово-морських сил Збройних сил України, в результаті чого 24 українських військових моряка було взято в полон.

Міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії і вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-