Денісова вимагає від омбудсмена РФ перевірити умови утримання українських моряків

Денісова вимагає від омбудсмена РФ перевірити умови утримання українських моряків

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова надіслала листа російській колезі Тетяні Москальковій з проханням перевірити стан тримання та наявність умов для лікування трьох поранених українських військовополонених.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

“У зв’язку з тим, що стало відомо про намір російського омбудсмена Тетяни Москалькової відвідати українських військовополонених, надіслала їй лист з важливими проханнями. Перш за все, перевірити стан тримання та наявність умов для лікування поранених моряків Андрія Ейдера, Василя Сороки та Андрія Артеменка”, - написала уповноважений.

Вона також зазначила, що, за словами адвокатів, у полонених Володимира Терещенка, В’ячеслава Зінченка та Віктора Беспальченка погіршився стан здоров’я.

“Тому звернула увагу Уповноваженого РФ на необхідність медичного обстеження та подальшого лікування цих моряків”, - наголосила Денісова.

Читайте також: Захоплений у полон моряк Безпальченко у СІЗО отримав лише один лист - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і судна Військово-морських сил Збройних сил України, в результаті чого 24 українські військові моряки були захоплені в полон, з них троє дістали поранення.

Міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії і вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-