Російське судилище над Павлом Грибом виходить за межі людяності — Клімкін

Російське судилище над Павлом Грибом виходить за межі людяності — Клімкін

Укрінформ
Російське судилище над тяжкохворим українським політв'язнем Павлом Грибом виходить за межі гуманності та людяності.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Twitter.

"В очікуванні кремлівського судилища український політв'язень Павло Гриб на межі життя та смерті. РФ ігнорує заклики надати українцю належну медичну допомогу. Судити тяжкохворого Павла у такому стані - поза межами гуманності та людяності. Якщо в Росії взагалі ще знають, що це таке", - написав Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про надкритичний стан українського політв'язня в РФ 20-річного Павла Гриба і закликала міжнародне співтовариство сприяти в наданні йому медичної допомоги.

Батько бранця Кремля Ігор Гриб заявив, що його син без термінової медичної допомоги у спеціалізованому медичному закладі, якого немає в Ростові-на-Дону, може померти.

Посольство США в Україні висловило глибоку стурбованість станом здоров'я українського політв'язня Павла Гриба і вимагає від Росії негайно забезпечити надання належної медичної допомоги всім незаконно затриманим українцям.

Україна вимагає проведення комплексного медобстеження політв'язня Кремля Павла Гриба у спеціалізованому медичному закладі.

Читайте також: Батько Павла Гриба б'є на сполох - без термінового лікування син помре

Крім того, представник України при ЄС Микола Точицький закликав Євросоюз посилити тиск на РФ, щоб Гриб отримав необхідну медичну допомогу.

Як відомо, українець Павло Гриб зник 24 серпня у Гомельській області Білорусі. Туди він виїхав із Києва, де жив, на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті.

Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що справді запросила хлопця до Білорусі, і заявила, що її змусили це зробити працівники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 в Краснодарі: його звинуватили за 205 статтею Кримінального кодексу Росії – "Тероризм". Справу хлопця передали на розгляд у Північно-Кавказький окружний військовий суд.

Київ вимагав від Москви допустити до Гриба українських консулів, а також надати інформацію щодо місця, причин та обставин його затримання. Але ці листи були проігноровані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-