Батько Павла Гриба б'є на сполох - без термінового лікування син помре

Батько Павла Гриба б'є на сполох - без термінового лікування син помре

Політв’язні
Укрінформ
Український політв’язень Павло Гриб без термінової медичної допомоги у спеціалізованому медичному закладі, якого немає в Ростові-на-Дону, може померти.

Про це заявив батько бранця Кремля Ігор Гриб під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо не буде термінового лікування у спеціалізованому медичному закладі, тому що у Ростові-на-Дону в лікарні йому не зможуть надати допомогу, там немає відповідних фахівців, цією хворобою займаються лиш декілька десятків медзакладів - у Москві, наприклад, лікарня “Шаріте” у Берліні, інститут Шалімова в Києві, де працюють висококваліфіковані фахівці, то Павло просто помре, настільки прогресує хвороба. Зараз ми вимушені бити в усі дзвони, щоб якось донести цю інформацію до всього світу”, - підкреслив батько Гриба.

Батько нагадав, що Павло з дитинства має інвалідність, а нині до основної хвороби додалися ще симптоми цирозу печінки і хвороби Альцгеймера.

Читайте також: Цироз печінки й Альцгеймер: батько Павла Гриба розповів про стан сина

За словами Ігоря Гриба, судові засіданні по сфальсифікованій справі щодо його сина вже добігають кінця, незабаром мають оголосити вирок, після чого — етапування до місця відбування покарання.

Батько політв’язня наголосив, що навіть здоровій людині складно перенести “етап”, не те, що хворій.

Як відомо, українець зник 24 серпня в Гомельській області Білорусі. Туди він виїхав з Києва, де жив, на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Павло (на момент зникнення йому було 19 років, зараз – 20) мав повернутися того ж дня додому в Київ, але пропав. Батько юнака, колишній прикордонник, із самого початку стверджував, що сина викрали російські спецслужби на території Білорусі, але офіційно влада Білорусі та Росії це не визнавали.

Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що справді запросила хлопця до Білорусі, і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 в Краснодарі: його звинуватили за 205 статтею Кримінального кодексу Росії – "Тероризм". Справу хлопця передали на розгляд у Північно-Кавказький окружний військовий суд.

Київ вимагав від Москви допустити до Гриба українських консулів, а також надати інформацію щодо місця, причин та обставин його затримання. Але ці листи були проігноровані.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про надкритичний стан українського політв'язня в РФ 20-річного Павла Гриба і закликала міжнародне співтовариство сприяти в наданні йому медичної допомоги.

Посольство США в Україні глибоко стурбоване станом здоров'я українського політв'язня Павла Гриба і вимагає від Росії негайно забезпечити надання належної медичної допомоги всім незаконно затриманим українцям.

Також Україна вимагає проведення комплексного медобстеження політв'язня Кремля Павла Гриба у спеціалізованому медичному закладі.

Крім того, Представник України при ЄС Микола Точицький закликав Євросоюз посилити тиск на РФ, щоб Гриб отримав необхідну медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-