Посли України та Польщі у Відні вшанували пам'ять жертв Голокосту

Посли України та Польщі у Відні вшанували пам'ять жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
Посол України в Австрії Олександр Щерба та посол Польщі в цій країні Іоланта-Роза Козловська у неділю, 27 січня, вже традиційно спільно долучилися до відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, дипломати вшанували пам'ять мільйонів жертв Голокосту, поклавши вінки до віденського пам’ятника 65 тисячам австрійських євреїв, вбитих нацистським режимом.

"Сьогоднішнє вшанування жертв Голокосту відбувається вже п’ятий рік поспіль спільно з польським посольством. Це - одна з декількох добрих українсько-польських традицій, які народилися тут у Відні і які ми цінуємо. Вшанування пам’яті мільйонів жертв Голокосту є важливим і з політичної точки зору, і (найголовніше) суто по-людськи. Про Голокост треба пам’ятати і в Україні, і за її межами", - заявив посол Щерба.

Посли України та Польщі у Відні вшанували жертв Голокосту / Фото: Короткий Василь. Укрінформ

У минулі роки до українсько-польської ініціативи спільного вшанування пам’яті жертв Голокосту у Відні долучалися і посли інших країни – Словаччини, Угорщини. Цього року участь у заході взяв президент Віденського парламенту Ернст Воллер. Після церемонії вшанування посли України та Польщі разом з президентом Віденського парламенту також відвідали розташований поруч Музей єврейської громади Відня.

Читайте також: Україна приєднується до кампанії проти антисемітизму #WeRemember

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту Україна приєднується до всесвітньої кампанії #WeRemember, покликаної привернути увагу до боротьби з антисемітизмом та іншими проявами ненависті.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначається 27 січня відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН, співавторами якої виступили 100 держав, у пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Україна на державному рівні приєдналася до відзначення цієї міжнародної дати у 2012 році (Постанова ВРУ від 5 липня 2011), хоч і була однією з шести країн-ініціаторів прийняття резолюції у 2005 році.

Дата обрана не випадково: саме 27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту визволили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-