Інститут нацпам'яті підготував до Дня Соборності ролик та виставку

Інститут нацпам'яті підготував до Дня Соборності ролик та виставку

Відео
Укрінформ
Український інститут національної пам’яті до Дня Соборності підготував соціальний відеоролик та відкриття виставки в обласних центрах.

Про це повідомляється на офіційному сайті інституту.

"Інститут спільно зі продакшн-студією Bober створили соціальний відеоролик “Разом з власної волі з 1919 року”, який дає можливість зануритися в історичні події і відчути їхнє значення і через сто років", - ідеться в повідомленні.

Завантажити відеоролик високої якості можна за посиланням.

Як зазначається, про те, що Україна єдина від Сяну до Дону, українці інтуїтивно відчували завжди. Навіть розділені Російською та Австро-Угорською імперіями. Навіть змушені воювати один проти одного в часи Першої світової війни. Тому, щойно на уламках імперій постали вільні і незалежні УНР та ЗУНР, шлях до Злуки став очевидним і неминучим.

У ролику використане відео, надане Радіо "Свобода" та Товариством пошуку жертв війни "Пам’ять".

Також до Дня Соборності Інститут національної пам’яті ініціював відкриття в усіх обласних центрах виставки "Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України", створеної у співпраці з видавництвом "Родовід".

Виставка дає можливість простежити еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення.

Тут можна побачити зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та інших художників.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-