Nord Stream 2 дасть Путіну додаткові можливості для агресії – депутат ЄП

Nord Stream 2 дасть Путіну додаткові можливості для агресії – депутат ЄП

Укрінформ
Будівництво газопроводу «Північний потік-2» розв'яже руки Кремлю для подальшої агресії проти України.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі заявив депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер.

«Це проект, який Росія хоче реалізувати, щоб пустити газ в обхід України та позбавити країну фінансових надходжень. Але я б відзначив більш небезпечну ситуацію. Масштабність подальшої агресії Путіна залежить від розширення його можливостей постачати російський газ (в обхід України – ред.), оскільки він вже більше не потребуватиме українського шляху. Цьому треба запобігти», - переконаний німецький парламентарій.

Галер наголосив, що жорстко виступає проти проекту «Північний потік-2», який вважає політичним.

«Я закликаю, особливо мій уряд в Німеччині, змінити позицію у цьому питанні та переконати учасників проекту знайти інші шляхи та засоби співробітництва з Росією, але не за рахунок України», - заявив Галер.

Німецький політик також наголосив на необхідності збереження існуючих санкцій та вжиття додаткових заходів з метою посилення тиску на Росію.

Як відомо, Берлін вважає «Північний потік-2» корисним для Європи економічним проектом, але наполягає на збереженні транзиту для України після.

Газопровід "Північний потік-2" будується з Росії до ФРН в обхід України через Балтійське море. Його довжина становитиме понад 1200 км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік.

Читайте також: Порошенко обговорив зі спікером парламенту Австрії звільнення моряків та Nord Stream 2

Газопровід будує російський "Газпром" спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2" через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками "Північного потоку-2" є США, Польща і країни Балтії, які застерігають, що ЄС потрапить у залежність від російського газу. Однак у Німеччині заявляють, що проект економічний, а не політичний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-