Порошенко обговорив зі спікером парламенту Австрії звільнення моряків та Nord Stream 2

Порошенко обговорив зі спікером парламенту Австрії звільнення моряків та Nord Stream 2

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обговорив з Президентом Національної ради Австрії Вольфганом Соботкою гуманітарну ситуацію на підконтрольній Україні території Донбасу, звільнення захоплених Росією моряків та ризики реалізації "Північного потоку -2".

Про це повідомляє прес-служба глави держави за результатами його зустрічі з Соботкою, який перебуває в Україні з візитом.

"Глава держави відзначив активні зусилля Австрії з надання допомоги з поліпшення гуманітарної ситуації у районах, звільнених від російських окупаційних військ. Окрему увагу було приділено питанню звільнення українських заручників та військовослужбовців ВМС України, які незаконно утримуються в російських тюрмах. Було також обговорено ризики для енергетичної безпеки Європейського Союзу, які створює реалізація “Північного потоку-2”", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, було відзначено інтенсивність політичного діалогу на найвищому рівні та висловлено взаємний інтерес до поглиблення міжпарламентських зв’язків.

Читайте також: Порошенко подякував главам МЗС Естонії, Литви та Польщі за підтримку України

Президент відзначив принципову позицію Австрії під час головування в Раді ЄС стосовно продовження санкцій щодо Росії у відповідь на блокування Москвою мирного процесу на Донбасі, триваючу окупацію Кримського півострова та черговий акт збройної агресії в акваторії Чорного моря та Керченської протоки.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-