Порошенко подякував главам МЗС Естонії, Литви та Польщі за підтримку України

Порошенко подякував главам МЗС Естонії, Литви та Польщі за підтримку України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Естонської Республіки Свеном Міксером, міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом та міністром закордонних справ Республіки Польща Яцеком Чапутовичем.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Глава держави висловив вдячність за послідовну підтримку з боку Естонії, Литви та Польщі суверенітету і територіальної цілісності України, а також рішуче засудження агресивних дій Росії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на зустрічі було обговорено ситуацію в Азовському та Чорному морі та існуючі загрози з боку Росії з урахуванням вчиненого у листопаді 2018 року акту агресії російських військових проти українських кораблів та захоплення в полон українських моряків.

Відзначено необхідність посилення консолідованого міжнародного тиску на Росію з вимогою негайного звільнення українських полонених моряків, повернення захоплених кораблів та забезпечення свободи мореплавства в Азовському і Чорному морі.

Президент поінформував міністрів про ситуацію на Донбасі та порушення Росією Мінських домовленостей, а також режиму припинення вогню.

Глава держави подякував керівникам зовнішньополітичних відомств країн-союзників України за активне просування питання про запровадження нового «Азовського пакету» санкцій ЄС проти Росії.

Читайте також: Президент закликає почати нову сесію Ради зі змін до Конституції

Петро Порошенко висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської Комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я, які страждають від тривалої російської агресії. У цьому контексті Глава держави високо оцінив рішення сторони ЄС направити наприкінці січня оціночну місію для вивчення додаткових соціально-економічних потреб регіону.

Фото: president.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-