Українських моряків у лікарні Самсуна відвідав їх рятівник

Українських моряків у лікарні Самсуна відвідав їх рятівник

Фото
Укрінформ
Мертжан Оздемір, який брав безпосередню участь у рятувальній операції українських моряків поблизу Самсуна, відвідав їх у лікарні.

Про це повідомляє Ukr-ayna.

"Сьогодні врятованих моряків відвідав Мертжан Оздемір, який безпосередньо допомагав їх рятувати із затонулого корабля. Наші моряки щиро дякували своєму рятівникові та бажали йому довгих років життя", - йдеться у повідомленні.

Посол України у Туреччині Андрій Сибіга повідомив, що турецькі лікарі вирішили виписати з лікарні всю команду моряків уранці в четвер. Після цього їх доправлять до Анкари та нададуть сприяння у поверненні на Батьківщину.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 7 січня біля берегів Самсуна через погодні умови затонуло торговельне судно. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Загинули четверо українців.

Українських моряків у лікарні Самсуна відвідав їх рятувальник / Фото: Людмила Шимко, ukr-ayna.com

Потерпілих уже відвідав консул разом із представниками української громади.

Читайте також: Українських моряків у Туреччині випишуть із лікарні в четвер - посол

Раніше Сибіга повідомляв, що турецькі рятувальники знайшли тіло загиблого біля Самсуна українця. Згодом, за словами дипломата, турецькі рятувальники в надзвичайно складних погодних умовах знайшли тіла ще двох загиблих, проводиться процедура їх упізнання.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомили, що вантажне судно Volgo-Balt 214 під прапором Панами, що зазнало аварії та затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (Російська Федерація) до порту Самсун (Туреччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-