Українських моряків у Туреччині випишуть із лікарні в четвер - посол

Українських моряків у Туреччині випишуть із лікарні в четвер - посол

Укрінформ
Турецькі лікарі вирішили виписати з лікарні всю команду моряків, які постраждали в катастрофі судна 7 січня біля берегів Самсуна, вранці в четвер. Після цього їх доправлять до Анкари та нададуть сприяння у поверненні на Батьківщину.

Про це у Twitter повідомив посол України у Туреччині Андрій Сибіга.

“Остання новина стосовно потерпілих моряків у Самсуні - лікарі прийняли рішення виписати всю команду вранці в четвер. Після цього вони будуть доставлені до Анкари, документовані та їм буде надано сприяння в поверненні на Батьківщину”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 7 січня біля берегів Самсуна через погодні умови затонуло торговельне судно. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Загинули четверо українців.

Читайте також: Біля берегів Самсуна знайшли тіла ще двох моряків

Потерпілих уже відвідав консул разом із представниками української громади.

Раніше Сибіга повідомляв, що турецькі рятувальники знайшли тіло загиблого біля Самсуна українця. Згодом, за словами дипломата, турецькі рятувальники в надзвичайно складних погодних умовах знайшли тіла ще двох загиблих, проводиться процедура їх упізнання.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомили, що вантажне судно Volgo-Balt 214 під прапором Панами, що зазнало аварії та затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (Російська Федерація) до порту Самсун (Туреччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-