Україна досі є головним об'єктом інформаційної війни Росії

Україна досі є головним об'єктом інформаційної війни Росії

Дослідження
Укрінформ
Минулого року Україна фігурувала в 461 з тисячі випадків дезінформації в російських ЗМІ.

Про це йдеться у звіті EU vs Disinformation за минулий рік.

"Прокремлівська дезінформація про Україну націлена на аудиторію в Росії, в Україні та в третіх країнах, включаючи Захід. Внутрішньої аудиторії РФ показує повідомлення, спрямовані на дегуманизацию українців і показують українську владу сучасними послідовниками нацизму", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Павленко спростував закиди путінських пропагандистів проти Томосу

Наголошується, що найчастіше російські СМ брешуть про Україну те, що влада в ній належить "спадкоємцям нацизму", саме Україна "винна" в конфлікті з Росією і катастрофи рейсу MH17. Окремий блок дезінформації російських ЗМІ спрямований на представлення подій Революції Гідності і змін після них як "провал".

Читайте також: Росія фокусує свою фейк-кампанію на Україні - EUvsDisinfo

"Через 5 років з початку військового конфлікту використання Кремлем інформаційного зброї проти України не скоротилося: в повідомленнях прокремлівських ЗМІ інформація про Україну все ще подається найбільш спотвореною", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У ЄС визначили, коли Росія почала готувати "підгрунтя" Керченської кризи

Яскравим прикладом подобної пропаганди став сюжет про "розчарованих в революції Гідності українцях", який нещодавно вийшов на російському ТБ. У сюжеті такого "розчарованного" зіграв актор з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-