На Софійській площі збираються українці на святкове богослужіння

На Софійській площі збираються українці на святкове богослужіння

Фото
Укрінформ
Люди прибувають на Софійську площу у Києві на Різдвяне богослужіння за участю Президента Петра Порошенка, яке проведе митрополит Київський і Всієї України Епіфаній в понеділок, 7 січня.

Також кожен охочий з сьогоднішнього дня зможе побачити Томос про автокефалію Православної Церкви України.

На Софійській площі збираються українці на святкове богослужіння / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на Софійську площу продовжують прибувати люди, серед яких багато сімей з дітьми, молодих і літніх людей, військових, прибувають народні депутати.

Площу посилено патрулюють поліцейські, Національна гвардія, працівники Служби безпеки України, працює служба порятунку.

Читайте також: Порошенко запрошує українців на Софійську площу - разом молитись за ПЦУ

Тисячі присутніх на площі очікують на святкове Різдвяне богослужіння, яке має розпочнеться о 10.00 годині у соборі Святої Софії.

Предстоятель Православної церкви України Блажейніший митрополит Київський і Всієї України Епіфаній звершить Божественну літургію Святого Василія Великого.

Очікується, що у спільній молитві візьмуть участь Президент Петро Поршенко, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, народні депутати, члени Кабінету міністрів, українська інтелігенція, капелани і волонтери.

На разі біля входу до Софії Київської зібралася черга, пропускають гостей за списками запрошених. Після 12.00 години потрапити на територію заповідника зможе кожен бажаючий . Але святкове богослужіння буде транслюватися на великому екрані, встановленому на Софійській площі.

Після літургії Томос про автокефалію буде виставлено в Трапезному храмі Софії Київської, де його зможе побачити кожен бажаючий в будь-який день з 8.00 до 18.00 годині.

Як повідомлялося, 6 січня 2019 року в Патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

У Соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся об’єднавчий Собор Православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили Єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля – митрополита Київського і Всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-