Порошенко запрошує українців на Софійську площу - разом молитись за ПЦУ

Порошенко запрошує українців на Софійську площу - разом молитись за ПЦУ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вкотре привітав співвітчизників із тим, що Автокефальна Православна Церква України отримала Томос, та закликав 7 січня о 10-й ранку зібратися на Софійській площі, аби спільно помолитись.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“У величне свято Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить Божественну літургію – історичну та знакову для всієї України. Закликаю всіх небайдужих українців зібратись 7 січня о 10 ранку на Софійському майдані, аби спільно помолитись Господу Богу за те, що відродив та утвердив Єдину Помісну Православну Церкву України”, - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко назвав роль Варфоломія у становленні незалежної Церкви України

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія у Стамбулі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-