Головна подія року — створення помісної церкви

Головна подія року — створення помісної церкви

Опитування
Укрінформ
Майже чверть українців вважає створення в країні єдиної помісної православної церкви головною політичною подією 2018 року в Україні.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, які презентувала на прес-конференції директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, згідно з результатами опитування, головною політичною подією 2018 року в Україні 24% респондентів визнали об'єднання церков і надання Томосу. 17% громадян головною подією вважають введення воєнного стану, 9% — інцидент у Керченській протоці, 7% — продовження війни. Не змогли назвати жодної події 12% опитаних.

Водночас головною політичною подією року в світі 7% українців вважають протести у Франції. 4% опитаних такою подією вважають посилення санкцій проти Росії, по 3% — інцидент у Керченській протоці та події у Вірменії.

"З цього можна зробити висновок, що наші люди не надто обізнані в міжнародних подіях, і не знаю, чи вони цим цікавляться. Очевидно, що ні. Є певний світоглядний ізоляціонізм", — зазначила Бекешкіна.

Читайте також: Піп з РПЦ погрожує показати вірянам "самостійну Церкву і кузькіну мать"

Загальнонаціональне дослідження "Підсумки-2018" проводилося з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретично похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-