Піп з РПЦ погрожує показати вірянам

Піп з РПЦ погрожує показати вірянам "самостійну Церкву і кузькіну мать"

Укрінформ
Релігійній громаді села Доброгорща на Хмельниччині, яка цього тижня висловила бажання приєднатися до Православної церкви України, погрожує священик РПЦ.

Про це повідомляє у Faсebook митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (Махота).

"Зранку все село в сльозах - благочинний місцевий РПЦУ Хмельницького р-ну телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла до Помісної Церкви. З його слів, озвучених вірянами, в цю неділю з "групою підтримки" приїде служити Службу Божу і покаже всім «...і самостійну Україну, і самостійну Церкву, і кузькіну мать заодно!» - розповів митрополит.

Читайте також: Ще одна парафія Московського патріархату перейшла до Єдиної помісної церкви

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня парафіяни Свято-Миколаївського храму УПЦ (МП), що у селі Доброгорща Хмельницького району, на чолі з настоятелем перейшли до Православної Церкви України.

22 грудня Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким внесено зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" і який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у назві належність до Російської церкви.

15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-