Ще одна парафія Московського патріархату перейшла до Єдиної помісної церкви

Ще одна парафія Московського патріархату перейшла до Єдиної помісної церкви

Укрінформ
У Тернопільській області парафія Української православної церкви Московського патріархату в селі Трибухівці Бучацького району перейшла до єдиної Православної церкви України.

Про це повідомляє сайт Тернопільської єпархії ПЦУ.

"Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, задовольнив клопотання громади храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Трибухівці Бучацького району і прийняв її до складу Тернопільської єпархії Православної Церкви України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині вже чотири парафії з МП перейшли до Єдиної церкви

Відповідний указ виданий 26 грудня 2018 року.

Настоятелем громади призначено протоієрея Степана Татарина.

Читайте також: Парафія Московського патріархату на Хмельниччині перейшла до Єдиної помісної церкви

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким внесено зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" і який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у назві належність до Російської церкви.

Читайте також: Старообрядницька парафія на Буковині вийшла з підпорядкування Московської митрополії

15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-