Парафія Московського патріархату на Хмельниччині перейшла до Єдиної помісної церкви

Парафія Московського патріархату на Хмельниччині перейшла до Єдиної помісної церкви

Укрінформ
Парафія Української православної церкви Московського патріархату в Хмельницькій області приєдналася до помісної Православної церкви України.

Про це у Facebook повідомив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній.

"Маємо велику радість прийняти братів і сестер Свято-Миколаївської парафії с. Доброгорща Хмельницького району (Російська Православна Церква в Україні) на чолі з настоятелем, священиком Олександром Булановим, до Хмельницької єпархії Православної Церкви України!", - написав архієрей.

Читайте також: На Львівщині вже чотири парафії з МП перейшли до Єдиної церкви

Раніше ще три парафії УПЦ МП у Львівській області перейшли до Православної церкви України. Таким чином, із 60 зареєстрованих в області громад УПЦ МП вже чотири змінили свою церковну юрисдикцію, об'єднавшись із Православною церквою України.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким внесено зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" і який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у назві належність до Російської церкви.

Читайте також: Старообрядницька парафія на Буковині вийшла з підпорядкування Московської митрополії

15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-