Геращенко закликає писати листи українським полоненим та політв’язням

Геращенко закликає писати листи українським полоненим та політв’язням

Відео
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликає українців долучитися до акції #напишилистнашим, надіславши листи українським військовополоненим, політв’язням і заручникам, яких є більше ста.

Про це вона написала у Facebook.

“Ми робитимемо все, аби витягти наших. Але сьогодні вони потребують нашої психологічної підтримки, віри і впевненості, що ми за них боремося і що Україна чекає на волі всіх наших - політв‘язнів, заручників, військовополонених. Давайте напишемо всім їм листа. Зі словами підтримки і вдячності. Подякуємо за мужність. Перекажемо, які в них чудові родини. І як ми їх чекаємо”, - написала Геращенко.

Вона зазначила, що разом з МЗС оприлюднить адреси, на які потрібно писати морякам і військовополоненим. Геращенко підкреслила, що писати потрібно російською мовою, бо в СІЗО Лефортово діє тюремна цензура. У конверт потрібно вкладати ще один чистий, з міжнародною поштовою маркою.

У той же час, як зазначила Ірина Геращенко, заручникам, які перебувають в тюрмах окупованих Донецька, Луганська і Криму, не можна направити навіть поштову листівку. “Але давайте напишемо нашим хлопцям в окупації. Й звернемося до МКЧХ (Міжнародний комітет Червоного Хреста - ред.) і ОБСЄ з проханням - особисто передати ці листи від українців нашим заручникам. Які потребують підтримки”, - написала Геращенко.

Читайте також: Важливо, що захоплені РФ моряки визнали себе військовополоненими - Порошенко

Перший віце-спікер нагадала, що Україна підтримала родини військовополонених, політв’язнів і заручників, яких попри всі зусилля не вдалося визволити. Так, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій виплатило родинам по 100 тисяч гривень соціальної допомоги.

Геращенко зазначила, що до акції #напишилистнашим уже долучилися народний депутат Андрій Тетерук, держсекретар МЗС Андрій Заяць, керівник консульського відділу МЗС Василь Кирилич та працівники СБУ, які працюють у мінській групі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-