Важливо, що захоплені РФ моряки визнали себе військовополоненими - Порошенко

Важливо, що захоплені РФ моряки визнали себе військовополоненими - Порошенко

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив у підтримці всього українського народу 24 морякам, які були взяті в полон Російською Федерацією в Керченській протоці.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Хочу передати слова підтримки від всього українського народу нашим 24 морякам. Україна сьогодні з вами, хлопці”, - підкреслив Порошенко.

Глава держави наголосив, що дуже важливо, що двадцять двоє моряків чітко заявили, що вони є військовополоненими.

“Відповідно до Женевської конвенції, Росія не має жодної юрисдикції щодо розслідування справ. Росія вчинила акт агресії і буде за це відповідати”, - зазначив Президент.

Він також запевнив, що буде зроблено все можливе для якнайскорішого повернення додому українських військовослужбовців.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці та взяли в полон 24 українських моряків.

Читайте також: Дванадцятьом українським морякам у "Лефортово" передали листи від рідних

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях, які розташовані вздовж російського кордону, українсько-молдовського кордону вздовж узбережжя Чорного й Азовського морів: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, а також внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Президент Петро Порошенко у середу, 26 грудня, о 14-й годині оголосив про завершення дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України.

Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-