СБУ за рік спіймала 46 зрадників і 10 шпигунів із РФ

СБУ за рік спіймала 46 зрадників і 10 шпигунів із РФ

Укрінформ
Служба безпеки України у 2018 році затримала 46 українців, які були завербовані Російською Федерацією, та 10 шпигунів з РФ.

Про це повідомив на брифінгу у четвер представник контррозвідки СБУ Володимир Настюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2018 році 46 осіб стали фігурантами 165 кримінальних проваджень за статтею "державна зрада", а також 10 осіб стали фігурантами кримінальних проваджень за статтею "шпигунство", чотирьом із них оголошено підозру у скоєнні відповідного злочину", - сказав представник СБУ.

Настюк зауважив, що в останньому випадку йдеться лише про громадян Російської Федерації. Натомість 46 затриманих - українці, зокрема, серед них є представники Збройних сил, поліції.

Читайте також: Про воєнну та ідеологічну окупацію України знімуть телероман "Зрадник"

Журналістам також продемонстрували стрічку про прояви активності російської воєнної розвідки на території 11 областей України (це всі південно-східні області та столичний регіон). Зокрема, було продемонстровано допит представника Збройних сил з позивним "Сармат", який був завербований і надавав інформацію про будівництво українських літаків російській стороні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-