Архієпископ Донецький закликав приєднуватись до єдиної помісної церкви

Архієпископ Донецький закликав приєднуватись до єдиної помісної церкви

Відео
Укрінформ
Архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій закликав священників Московського патріархату нікого і нічого не боятися та єднатися з помісною Православною церквою України.

Про це владика Сергій заявив у своєму зверненні до священників УПЦ МП у Донецькій області, яке розміщене на сторінці Донецької обласної ВЦА у Facebook.

«Я, Архієпископ Донецький і Маріупольський Православної церкви України сердечно запрошую всіх вас, улюблені брати і сестри, священники православної церкви Московського патріархату, дорогі брати і сестри з Донецького краю, до єднання з нашою помістною православною церквою. Нікого і нічого не бійтеся, будьте сміливими і правдивими», - сказав він.

Читайте також: УПЦ МП має вказати в назві приналежність до Росії - рішення Ради

Владика додав, що сьогодні священники можуть своїм вірним кроком будувати чисте і справедливе майбутнє за для нашої нації, для всього українського народу.

«Ми повинні за прикладом Господа нашого Ісуса Христа пробачити один одного за емоційні та іноді образливи вчинки та реплики, які за весь цей час лунали у взаїмной риторіці», - сказав архієпископ.

Читайте також: На Вінниччині ще три парафії приєдналися до Православної церкви України

Він ще раз наголосив, що об’єднавчий процес буде добровільним.

«Хочу запевнити, що цей об’єднавчий процес є виключно добровільний. Безперечно, ніхто нікого не буде під тиском примушувати змінити вашу конфесійну принадлежність, адже право вибору буде за вами, дорогі браття і сестри у христі. Також я гарантую 100% захист і всіяку підтримку того духовенства, яке зробить вірний крок для нашої єдності», - запевнив архієпіскоп.

«Двері нащої епархії відкриті для всіх. Сподіваюсь і вірю, що, коли ми всі будемо єдині, то це буде велика ознака закінчення війни на сході України», - підсумував архієпископ.

Читайте також: Митрополит Драбинко перейшов із УПЦ МП до помісної церкви

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий собор.

16 грудня про перехід під юрисдикцію Православної церкви України Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці повідомив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

21 грудня у Вінницькій єпархії повідомили, що ще три приходи Московського патріархату перейшли до Православної церкви України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-