На Вінниччині ще три парафії приєдналися до Православної церкви України

На Вінниччині ще три парафії приєдналися до Православної церкви України

Укрінформ
На Вінниччині ще три парафії, які раніше перебували під юрисдикцією УПЦ МП, приєдналися до Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Православної церкви України.

«Три парафії на Вінниччині приєдналися до Православної Церкви України. Парафія храму святої великомучениці Параскеви с. Тютьки Вінницького району свій вибір зробила ще напередодні Об’єднавчого собору. Разом із настоятелем отцем Іваном Просяновським релігійна громада вирішила підтримати помісну православну церкву. Вже після собору, 19 грудня, в день пам’яті святителя Миколая, громада підтвердила своє попереднє рішення і приєдналася до Православної церкви України», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, перейшла під юрисдикцію ПЦУ і церковна громада у с. Рівець, де о. Іван Просяновський також є настоятелем. Парафіяни заявили, що ніколи не сумнівалися у своєму священикові і будуть раді разом із ним надалі молитися в Українській церкві.

Читайте також: При переході з МП в єдину церкву заново хреститися й вінчатися не треба

Окрім того, у Вінницькому районі до української помісної православної церкви приєдналася парафія с. Коло-Михайлівки, де править благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич), який разом із митрополитом Симеоном був учасником Об’єднавчого собору у м. Києві.

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня про перехід під юрисдикцію Православної церкви України Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці повідомив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий собор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-