Митрополит Драбинко перейшов із УПЦ МП до помісної церкви

Митрополит Драбинко перейшов із УПЦ МП до помісної церкви

Укрінформ
Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр (Драбинко) переходить до Православної церкви України.

Про своє рішення він оголосив під час літургії у Спасо-Преображенському храмі Києва, що належить до Московського патріархату, повідомляє Громадське.

"На службі він (Драбинко - ред.) оголосив про перехід до помісної церкви України, і присутні у храмі віряни зустріли його слова оплесками", - йдеться у повідомленні.

Сам Драбинко у коментарі журналістам сказав, що частина вірян не прийняла його рішення і залишила храм.

"Сьогодні я вперше під час літургії поминав Вселенського патріарха та Блаженнішого митрополита Київського Епіфанія. Та, на жаль, частина парафіян і священнослужителів не прийняли мого долучення до ПЦУ, відтак залишили храм. Але я сподіваюся, що вони повернуться. Наші двері відкриті», — сказав митрополит.

Як відомо, зібрання УПЦ Московського патріархату заборонило священнослужіння двом митрополитам та чотирьом клірикам за участь в Об'єднавчому соборі 15 грудня, на якому було утворено помісну Православну церкву України. Серед них був і митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).

Читайте також: Перша громада на Буковині перейшла з МП до Єдиної помісної церкви

Проте Парафіяльна рада 18 грудня постановила, що Драбинко має право служити у храмі та залишитися його настоятелем.

Після того, як в Україні створили єдину помісну церкву, у державі перестали існувати УПЦ Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. Вони саморозпустилися, а нова церква є їхньою спадкоємицею.

Водночас УПЦ Московського патріархату продовжить існувати окремо, однак її присутність в Україні більше не відповідає канонам.

Тепер предстоятель Православної церкви України 6 січня отримає від Вселенського патріарха Варфоломія Томос — грамоту про створення єдиної автокефальної церкви в Україні. Таким чином, процедуру отримання церковної незалежності буде завершено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-