Засуджений за участь у

Засуджений за участь у "ЛНР" росіянин помер у колонії на Львівщині

Укрінформ
У колонії в Дрогобичі помер засуджений за тероризм громадянин РФ Валерій Іванов. Його тіло не можуть відправити в Росію уже 10 днів, бо російські дипломати нібито не можуть знайти родичів померлого.

Про це повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

"Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини отримано інформацію щодо смерті громадянина Російської Федерації Валерія Іванова у Дрогобицькій виправній колонії № 40. За інформацією Дрогобицької місцевої прокуратури, 9 грудня Валерій Іванов, перебуваючи у кімнаті відпочинку для ув’язнених, вирішив закрутити лампочку, яка перегоріла. Для цього він заліз на складану драбину, проте не втримався та впав на спину. Потиличною частиною голови він вдарився об смітник, внаслідок чого настала смерть", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок". Слідчі дії тривають. Остаточні результати судмедекспертизи очікуються через місяць.

Як відомо, Іванов був одним з 22 росіян, які написали звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням про обмін.

Водночас місцеве видання Leopolis повідомляє, тіло 45-річного мешканця Архангельська Валерія Іванова не можуть відправити в Росію уже майже другий тиждень. Причина – російські дипломати нібито не можуть віднайти його родичів.

За даними видання, Іванов воював проти України на боці терористичної організації "ЛНР". Його затримали та засудили за ст. 258 (терористичний акт) та ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України на 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Смертельна ДТП на Львівщині: водія автобуса арештували без права на заставу

За словами начальника державної установи "Дрогобицька виправна колонія №40" Олександра Купця, одразу після смерті ув’язненого вони зв’язувалися з представниками генерального консульства Російської Федерації у Львові щодо питання транспортування тіла померлого до Росії, а також повідомили російській стороні, що померлий має сестру, яка живе в Архангельську. Дипломати пообіцяли знайти його родичів в Архангельську, аде досі не знайшли.

Іванов перебував у Дрогобицькій виправній колонії №40 з вересня 2017 року. За весь цей час його лише раз відвідував 3-й секретар ГК РФ у Львові, пише видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-