У Києві розпочав роботу з’їзд суддів: обиратимуть чотирьох членів ВРП

У Києві розпочав роботу з’їзд суддів: обиратимуть чотирьох членів ВРП

Укрінформ
У Києві розпочав роботу XVI позачерговий з’їзд суддів України, на якому делегати обиратимуть чотирьох членів Вищої ради правосуддя.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з’їзд відбувається у приміщенні Конгрес-холу готелю “Президент” у Києві та триватиме протягом 19-20 грудня.

Відкриваючи з'їзд суддів, Голова Ради суддів України Олег Ткачук зазначив, що для участі зареєструвалося 267 делегатів.

"Ми сьогодні маємо обрати 4 членів Вищої ради правосуддя і обговорити актуальні питання, що впливають на здійснення правосуддя. Було б добре, щоб ми зробили це у діловій, конструктивній обстановці", - сказав Ткачук.

Водночас голова Верховного Суду Валентина Данішевська, виступаючи з вітальним словом на з'їзді , зазначила, що " потреба в позачерговому з'їзді з'явилася саме тому, що ми не виконали всіх завдань під час чергового з'їзду, тобто не обрали повною мірою своїх представників до Вищої ради правосуддя".

Читайте також: Кваліфікаційна комісія рекомендує призначити півсотні нових суддів

Також під час вітального слова голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк закликав делегатів об'єднатися і проголосувати за достойних членів ВРП, яким довірятимуть.

Як повідомлялося, XVI позачерговий з’їзд суддів України скликаний відповідно до рішення Ради суддів України від 1 листопада 2018 року для обрання чотирьох членів Вищої ради правосуддя.

На 4 вакансії за квотою з’їзду суддів претендують 23 кандидати. Із цих 4 вакансій 2 вакансії лишилися незаповнені ще з попередніх з’їздів суддів, а ще дві - звільняться у наступному році, у зв'язку із закінченням повноважень двох членів ВРП.

Нині у складі ВРП 19 членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-