Порошенко каже, що найважча робота з об'єднання церкви ще попереду

Порошенко каже, що найважча робота з об'єднання церкви ще попереду

Укрінформ
Президент Петро Порошенко застеріг радикалів від спроб віднімати храми в Української православної церкви Московського патріархату, а порадив працювати з громадами і переконувати переходити до об'єднаної Православної церкви України.

Про це він заявив під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом Тернопільщини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу застерегти окремих радикалів, які завтра підуть віднімати храми (УПЦ МП.- ред.) - цього не можна робити. Ви храми будете віднімати не від Москви, ви храми будете віднімати від громади, яка стане на їхній захист. І працювати треба з громадою, переконати і пояснити, що після того як створена канонічна Українська церква, чого вам вештатися будь-де, приходьте до нас", - сказав Порошенко.

Читайте також: Віряни самостійно обиратимуть церкву, ніхто не тиснутиме — Порошенко

Він зазначив, що об'єднання вірних різних православних конфесій не відбудеться швидко, але цей процес уже не зупинити, бо велика кількість мирян і священиків відмовляються надалі слухати накази з Кремля і готові рухатися до зближення з Православною церквою України.

Президент також акцентував, що нам не можна зараз помилитися, бо Кремль хотітиме, щоб у нас під час об'єднання почалася релігійна війна або принаймні пролилася кров.

"Мудрістю і любов'ю ми точно створимо (об'єднану - ред.) церкву, бо ми зараз знаходимося на початку, а не в кінці будівництва, і найважча робота попереду", - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-