Віряни самостійно обиратимуть церкву, ніхто не тиснутиме — Порошенко

Віряни самостійно обиратимуть церкву, ніхто не тиснутиме — Порошенко

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що українці після створення єдиної Православної церкви України при виборі церкви обиратимуть не патріархат, а Україну чи Росію.

Про це він заявив під час виступу після служби Божої у церкві Воздвиження Чесного Хреста на Тернопільщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Порошенко у Тернополі взяв участь у молебні, який відбувся у церкві Воздвиження чесного Хреста / Фото: Лазаренко Микола. Укрінформ

На службі був також присутній владика Філарет.

“Ми хочемо наголосити, і я дуже радий був це почути і від Його Святості Блаженнійшого Епіфанія, що ми йдемо до всіх українців з любов’ю, з відкритим серцем, бо наша мета — це єдність і об’єднання. І ми не маємо жодного сумніву, що кожен українець прийде, бо це дуже простий вибір — це не вибір між патріархатами, це вибір між Україною і Росією”, — підкреслив Порошенко.

Він також наголосив, що віряни самостійно обиратимуть церкву, ніхто ні на кого не тиснутиме.

Читайте також: Портал Ватикану повідомив про обрання Епіфанія главою Православної церкви України

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-