Лікарням розсилають фейкові розпорядження щодо воєнного стану - МОЗ

Лікарням розсилають фейкові розпорядження щодо воєнного стану - МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я закликає керівництво медичних закладів перевіряти всі розпорядження щодо воєнного стану, які видаються підозрілими, і повідомляти про них МОЗ.

Про це йдеться на сайті відомства.

"У Центральну міську лікарню ім. Титова, що у Лисичанську Луганської області, надійшов сфабрикований лист начебто від Луганської ОДА з дорученням провести підготовчі заходи у зв'язку із впровадженням воєнного стану. МОЗ України закликає медзаклади по всій країні бути пильними і перевіряти кожен підозрілий лист", - наголосили у відомстві.

Як зазначають у МОЗ, воєнний стан є правовим режимом, вперше запровадженим у 10 областях України, тому пов’язані з ним аспекти можуть стати предметом для маніпуляцій і провокацій з боку ворожих до Української держави структур.

"Провокатори можуть надсилати вказівки під приводом воєнного стану від імені керівних структур різного рівня. Підробки на перший погляд не відрізняються від офіційних листів: вони містять вихідний номер, підпис посадової особи та інші стандартні атрибути офіційних звернень. Такі листи можуть направлятися як в окремі медзаклади або обласні управління охорони здоров’я з метою підірвати системну роботу", - застерігають у МОЗ.

Читайте також: Російські ЗМІ розганяють фейки про наступ ЗСУ 14-15 грудня

У міністерстві також розробили алгоритм дій на випадок отримання таких "документів" . Зокрема, якщо у медзаклад або керівний структурний підрозділ охорони здоров’я надійшов лист про заходи у зв’язку з воєнним станом, слід перевірити легітимність листа, передусім - зателефонувати до органу або установи, з якої надійшов такий лист, і перевірити, чи дійсно такий лист є справжнім зверненням. У разі виявлення підробки необхідно повідомити МОЗ України: надіслати електронного листа на адресу mob.moz.98@gmail.com, у темі якого зазначити "Воєнний стан-фейк-область".

Як відомо, воєнний стан у 10 областях України запроваджено з 26 листопада у зв'язку з актом агресії РФ щодо українських суден і їх екіпажів у районі Керченської протоки, який стався 25 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-