Російські ЗМІ розганяють фейки про наступ ЗСУ 14-15 грудня

Російські ЗМІ розганяють фейки про наступ ЗСУ 14-15 грудня

Укрінформ
Російські пропагандистські ЗМІ розповсюджують фейкові сюжети про запланований на 14-15 грудня наступ Збройних Сил України на Маріупольському напрямку.

Про це розповів у четвер на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки МОУ.

«Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, у зазначені райони прибули знімальні групи російських пропагандистських «ЗМІ», якими вже підготовлені і розповсюджуються провокаційні та фейкові відеосюжети, у т.ч. «про наступ Збройних Сил України 14-15 грудня ц.р. на Маріупольському напрямку», - сказав Гуцуляк.

Він підкреслив, що у такий маніпулятивний спосіб противник намагається нав’язати мешканцям окупованих територій та Росії переконання про наміри України нібито «силовим шляхом вирішити конфлікт на Донбасі», посилити антиукраїнські настрої серед місцевого населення, запобігти зниженню військової дисципліни та втрати «бойового духу» серед російських військовослужбовців, які тривалий час перебувають на передових позиціях.

Читайте також: Не можна вважати дії путінської Росії залякуванням — Марчук

Гуцуляк також повідомив, що командування російських окупаційних військ під виглядом підготовки до проведення 20-25 грудня ц.р. масштабних командно-штабних навчань приховано посилює бойові спроможності з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ. При цьому місцевому населенню окупанти продовжують нав’язувати неправдиву інформацію щодо дій Об’єднаних сил. "Це робиться навмисно, з метою виправдання значного збільшення площ територій, на яких приховано розгортаються прибулі для посилення підрозділи російських окупаційних військ", - зазначив речник Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-