Українці на Сході стали більше довіряти Києву

Українці на Сході стали більше довіряти Києву

Дослідження
Укрінформ
На Сході України зріс рівень довіри до центральних органів влади, водночас залишається великий простір для заходів щодо підвищення цього рівня.

Про це на презентації результатів Індексу соціальної згуртованості та примирення ООН для східної України (USE) за 2018 рік заявив радник з питань миру та розвитку ООН Стен Вейтсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Індекс USE є аналітичним інструментом, щоб давати прогностичні висновки і індикатори. Індикатори позначаються по шкалі від “0” - повна відсутність якогось із індикаторів, до “10” - максимальна наявність цього індикатору. Тож, щодо довіри до центральних органів влади, можемо сказати, що відбулося певне зростання”, - сказав Вейтсман.

Так, він зазначив, що цей показник у 2017 році знаходився на рівні 1,6, а вже у 2018 році рівень цього показника виріс до позначки 2,2.

“Тож, залишається великий простір, як бачимо, для поліпшення цього аспекту”, - уточнив Вейтсман.

Читайте також: Україна демонструє безпрецедентний рівень прозорості судової реформи - президент CEPEJ

Індекс соціальної згуртованості і примирення ООН для східної України (USE) — це щорічне дослідження, покликане покращити розуміння соціальної динаміки на підконтрольних уряду територіях в Донецькій та Луганській областях, а також в сусідніх з ними Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.

Індекс USE ґрунтується на методології Індексу соціальної згуртованості та примирення (SCORE), розробленої на Кіпрі Центром сталого миру і демократичного розвитку (SeeD) і Програмою розвитку ООН.

Індекс надає унікальні оцінки соціальної згуртованості в регіоні та допомагає визначити стратегічні точки входу для розробки рішень та програм, які сприяють зміцненню соціальної згуртованості під час відновлення регіону.

Ця ініціатива в Україні реалізується 3 агентствами ООН – Програмою розвитку ООН, Міжнародним надзвичайним дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Міжнародною організацією з питань міграції (МОМ) – під загальним керівництвом Офісу Координатора системи ООН та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Опитування охопило 6000 осіб у східній Україні, у тому числі, на лінії розмежування на підконтрольних уряду територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-