Майже половина українців не знає своїх прав

Майже половина українців не знає своїх прав

Опитування
Укрінформ
Майже 50% громадян України не знають своїх прав та не розуміють, як їх захистити.

Про це сказала перший заступник міністра юстиції України Олена Сукманова , виступаючи з вітальним словом на відкритті Всеукраїнського тижня права, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Майже 50% наших громадян не знають і не розуміють, які саме права їм належать, яким чином їх захистити , до кого звертатися , який орган відповідальний за відновлення тих чи інших прав ", - сказала Сукманова.

Вона додала, що в рамках загальнонаціонального проекту " Я маю право", Міністерство юстиції з травня 2017 року вже зробило кілька проектів: " Стоп булінг", "Стоп насильство", " Маски шоу стоп", "Чужих дітей не буває".

Сукманова також додала, що завдяки реалізації проекту " Чужих дітей не буває", " ми побачили, що майже 40% всіх виконавчих проваджень, які зареєстровані в нашій країні, це виконавчі провадження по стягненню аліментів".

"Тобто це 40% батьків, які не розуміють зміст прав та свобод дитини і зміст свого обов'язку щодо утримання свої дитини", - зауважила перший заступник міністра, наголосивши, що з початку року з недобросовісних батьків стягнено понад 4 млрд грн аліментів.

Як повідомлялося, 10 грудня в Україні стартує Всеукраїнський тиждень права - масштабна серія заходів, покликаних сприяти підвищенню правової освіченості та правової свідомості громадян.

Зокрема, протягом 10-16 грудня по всій Україні всі органи державної влади та громадські організації будуть проводити різноманітні заходи, спрямовані на правопросвітництво - розповідатимуть людям, які у них є права, як ними скористатись і як захистити.

Читайте також: Порошенко: докази злочинів РФ проти українців передадуть в Гаагу

Всеукраїнський тиждень права започатковано відповідно до Указу Президента України від 8 грудня 2008 року №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», і проводиться він щороку в тиждень, що включає 10 грудня – Міжнародний день прав людини, який заснований 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, що стала першим міжнародним документом, в якому чітко сформульовані положення про права людини.

У 2018 році відзначається 70-та річниця Загальної декларації прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-