НАЗК запевняє, що воєнний стан ніяк не впливає на процес декларування

НАЗК запевняє, що воєнний стан ніяк не впливає на процес декларування

Укрінформ
У НАЗК заявили, що введення воєнного стану в 10 областях України не впливає на процес подання декларацій, зокрема військовослужбовцями.

Про це повідомляє у п'ятницю прес -служба НАЗК.

"У зв’язку з численними зверненнями та запитами до Національного агентства щодо особливостей порядку подання декларацій військовослужбовцями після введення воєнного стану у деяких областях України Національне агентство звертається до суб’єктів декларування. Повідомляємо про те, що введення воєнного стану строком на 30 діб на частині території України ніяк не впливає на обов’язок та порядок подання декларацій військовослужбовцями та іншими особами", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК також поінформували, що суб’єкти декларування, які не мали можливості до 1 квітня за місцем військової служби подати декларації за минулий рік у зв’язку з виконанням завдань в інтересах оборони України під час дії особливого періоду, безпосередньою участю у веденні воєнних (бойових) дій, у тому числі на території проведення антитерористичної операції, та здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях, направленням до інших держав для участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у складі національних контингентів або національного персоналу, подають таку декларацію за звітний рік протягом 90 календарних днів із дня прибуття до місця проходження військової служби чи дня закінчення проходження військової служби, визначеного частиною другою статті 24 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу".

Читайте також: Президент: Підрозділи ЗСУ посилюють кордон з Росією

"Звертаємо увагу, що військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу у розділі 2.1 "Інформація про суб'єкта декларування" не зазначають відомості про місце роботи (проходження служби) або місце майбутньої роботи (проходження служби), займану посаду", - зазначили у Нацагентстві.

У НАЗК також нагадали, що представники органів влади та усі охочі можуть зареєструватися для навчання на курс "Декларуй доброчесно!" на платформі Prometheus, щоб розширювати свої знання у сфері декларування.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з Одеси у Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли й захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-