Захисникам досі не повідомили, хто слідчий у справі захоплених Росією моряків

Захисникам досі не повідомили, хто слідчий у справі захоплених Росією моряків

Укрінформ
Микола Полозов, який є захисником капітана катера "Бердянськ" Дениса Гриценка, повідомив, що російська влада перешкоджає адвокатам у доступі до незаконно затриманих українських моряків.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Зараз я знаходжуся біля «Лефортово». Нагадаю, що в цьому СІЗО існує система, яка серйозно обмежує можливість проходу до підзахисних. Черга велика, тому доводиться проводити жеребкування. А для першого відвідання адвоката потрібен дозвіл від слідчого. І от з цим існують проблеми», - сказав Полозов.

Він пояснив, що в даний момент невідомо, хто слідчий або керівник слідчої групи «у справі українських моряків», також взагалі невідомо, «чи передано матеріали кримінальної справи з Криму». Поки що адвокат тільки подав заяву про допуск до підзахисного Дениса Гриценка на ім'я начальника СІЗО.

У Слідчому управлінні ФСБ Полозову сказали, щоб він подавав відповідну заяву на Луб'янку, в головний офіс ФСБ. «Я, звичайно ж, подам і таку заяву. Але виходячи з усього цього, можу зробити висновок, що російські посадовці перешкоджають мені в доступі до мого підзахисного Гриценка», - пояснює адвокат.

Він уточнив, що в СІЗО «Лефортово» зустрівся з волонтерами з Криму, які привезли захопленим українським морякам зібрані на півострові речі і продукти. «На даний момент ці чудові люди намагаються здійснити передачу речей. Але тут, у «Лефортово», теж існує своя черга. Мабуть, частину зібраного доведеться відправляти у СІЗО посилками», - резюмує Полозов.

Він нагадав, що всім 24 українським військовополоненим морякам обвинувачення було висунуто невдовзі після затримання - за ч.3 ст.322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону).

Читайте також: Росія у понеділок на вимогу ЄСПЛ має повідомити про захоплених на Азові моряків

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряки.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків.

Нині 21 український військовий знаходиться у московському СІЗО «Лефортово», ще троє поранених також у Москві - у медчастині ізолятора «Матросская тишина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-