Росія у понеділок на вимогу ЄСПЛ має повідомити про захоплених на Азові моряків

Росія у понеділок на вимогу ЄСПЛ має повідомити про захоплених на Азові моряків

Укрінформ
Російська Федерація у понеділок, 3 грудня, відповідно до рішення Європейського суду з прав людини має надати інформацію щодо захоплення та підстав для утримання українських моряків.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на форумі “70 років Загальній декларації прав людини: порядок денний для України”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Європейський суд з прав людини у відповідь на звернення України вже виніс термінове і важливе рішення – зобов’язав Росію надати інформацію щодо захоплення моряків та юридичних підстав їхнього утримання; місця їхнього утримання; спричинених поранень; наданої медичної допомоги. Цю інформацію уряд Російської Федерації має надати сьогодні”, - зазначив глава держави.

Читайте також: Кримськотатарські активісти привезли передачу українським морякам в Лефортово

Він запевнив, що після нападу та захоплення 25 листопада російськими військовими кораблів ВМС ЗСУ в Керченській протоці Україна всіма доступними засобами бореться за визволення своїх військових.

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-