Кримськотатарські активісти привезли передачу українським морякам в Лефортово

Кримськотатарські активісти привезли передачу українським морякам в Лефортово

Відео
Укрінформ
До СІЗО "Лефортово" в Москву приїхали кримськотатарські активісти, щоб передати зібрані на півострові речі й продукти захопленим українським морякам.

Про це на своїй сторінці в соцмережі розповів активіст кримськотатарського національного руху Нариман Джелял.

«Ми з друзями, затятими та відважними людьми, взяли на себе відповідальність привезти зібрані в Криму передачі, речі, продукти. І за допомогою наших друзів тут, у Москві, передати їм (українським морякам – ред.) в руки, щоб вони, перебуваючи в цьому такому невеселому місці, почувался нормально», – написав Джелял.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму на допомогу українським морякам активісти кримськотатарського національного руху зібрали близько 265 тисяч рублів і понад 40 найменувань необхідних речей, які планувалося доставити заарештованим військовим в московське Лефортово.

Читайте також: Путін проігнорував запит на розмову про напад на українські кораблі - Порошенко

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських кораблів, які виконували плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків.

У даний час 21 український військовий знаходиться в московському СІЗО Лефортово, ще троє поранених також у Москві — у медчастині ізолятора «Матроська тиша».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-