Українські консули у Москві намагаються отримати доступ до полонених моряків

Українські консули у Москві намагаються отримати доступ до полонених моряків

Укрінформ
Українські консули працюють для якнайшвидшого отримання доступу до перевезених у Москву військовополонених моряків.

Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Хоча б в телефонному режимі російські представники нам підтвердили, що усі наші хлопці в Москві. Українські консули працюють для якнайшвидшого отримання до них доступу. Ненадання інформації і недопуск до них консулів є злочином відповідно до міжнародного права", - написав Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, російські ЗМІ поінформували, що до московського СІЗО «Лефортово» доставили 21 українського моряка, ще трьох - до лікарні.

Раніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що отримала інформацію, що усі українські моряки, які утримувалися в Сімферопольському СІЗО, відправлені до Москви.

Читайте також: Україна підняла весь світ для звільнення захоплених РФ моряків - Порошенко

Київський районний суд Сімферополя заарештував 21 українського моряка до 25 січня 2019 року. Ще трьох моряків, які знаходилися у керченській лікарні, заарештував Керченський міський суд. Вони також перебуватимуть під арештом до 25 січня 2019 року. Українським морякам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порта Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українськіх судна у Керченській протоці, а також 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-