Україна підняла весь світ для звільнення захоплених РФ моряків - Порошенко

Україна підняла весь світ для звільнення захоплених РФ моряків - Порошенко

Укрінформ
Україна підняла весь світ для звільнення захоплених в Азовському морі моряків, а всім українцям слід молитися, щоб це відбулось якнайшвидше.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з жителями Хмельниччини у ході робочої поїздки в область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте, що 25 листопада українські герої потрапили в полон до країни-агресора. ... У мене прохання молитися за них. Вони потребують і допомоги, і підтримки. Вони справжні українські герої. Я як Президент і ми як українська влада підняли весь світ зараз для того, щоб повернути їх додому. Я хотів би, щоб вони це почули", - сказав Порошенко.

Він додав, що один з українських моряків родом з Хмельниччини, і повідомив, що сьогодні має намір зустрітися з його батьками.

Президент також акцентував, що українці зараз перебувають у полоні і в окупованому Криму, і в підвалах окупованих Донецька і Луганська, і як політичні в'язні у московських в'язницях, і закликав підтримувати всіх незаконно ув'язнених Росією українців.

"Нехай вони знають, що ми про них пам'ятаємо і за них молимося", - акцентував глава держави.

Читайте також: РосЗМІ: в "Лефортово" доставили 21 українського моряка, ще троє - у лікарні

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порта Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українських судна у Керченській протоці, а також 24 моряків, шістьох з яких було поранено.

Суд в окупованому Криму заарештував 24 українських моряків до 25 січня 2019 року, звинувативши у "порушенні кордону". Наразі 21 захопленого в Керченській протоці українського моряка доставили у московське СІЗО "Лефортово", ще троє перебувають в лікарні СІЗО "Матросская тишина".

Фото: EPA-EFE/ARTUR SHWARZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-