В Україні рівень довіри до громадянського суспільства зріс майже до 40% — Мінгареллі

В Україні рівень довіри до громадянського суспільства зріс майже до 40% — Мінгареллі

Укрінформ
В Україні рівень довіри до громадянського суспільства протягом останніх трьох років зріс на майже 40%.

Про це сказав посол, голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі на відкритті VII Форуму організаційного розвитку громадянського суспільства в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський Союз знаходиться тут для підтримки процесу реформ і тому, що ви, власне, є рушійною силою цих реформ... Громадянське суспільство є однією з трьох інституцій, які користуються найбільшою довірою в цій країні. Протягом останніх трьох років рівень довіри громадянського суспільства зріс із 13 % до майже 40% станом на сьогодні. Це чітко демонструє те, що ви є майбутнім України", — зазначив Мінгареллі, звертаючись до учасників форуму.

Він також додав, що в ЄС ухвалили рішення продовжувати партнерські відносини з організаціями громадянського суспільства.

" І станом на сьогодні понад 5% нашого бюджету допомоги спрямовано на розбудову спроможності організацій громадянського суспільства та на підтримку фінансування їхньої діяльності", — наголосив Мінгареллі.

Водночас він відзначив, що українська влада "створила певний інструментарій для того, щоб мати партнерські відносини з організаціями громадянського суспільства".

Читайте також: Мінгареллі закликав українську владу захистити громадських активістів

"У 2018 році на 70% збільшена частка бюджету для роботи організацій громадянського суспільства. Це дійсно надихає. Хотіли б подякувати українській владі за такий розвиток подій", — сказав Мінгареллі.

Звертаючись до учасників форуму, він додав: "Зробимо все можливе, щоб українська влада розуміла, наскільки важливо бути вам партнерами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-