Активісти збирають акцію протесту під посольством Росії в Вашингтоні

Активісти збирають акцію протесту під посольством Росії в Вашингтоні

Укрінформ
Громадські організації "US Ukrainian Activists", а також "United Help Ukraine" у понеділок збирають акцію протесту під російським посольством у Вашингтоні для "привернення уваги" всього світу до нової агресії РФ проти України.

Про це йдеться у відкритому заклику, розміщеному активістами в мережі Facebook.

"Україна знову під ударом!!! Цього разу в Азовському морі! Будь ласка, приходьте до посольства Росії (адреса: 2650 Wisconsin Ave. NW Washington, D.C.), щоб виступити проти російської агресії по відношенню до України, а також привернути увагу всього світу до того, як РФ вдається до ескалації війни", - зауважується в оголошенні.

Початок акції протесту запланований на 15:30 за місцевим часом.

Читайте також: У Берліні вшанували пам'ять жертв Голодомору і протестували проти війни на Донбасі

Нагадаємо: у неділю Росія самовільно затримала три українських судна, які прямували в Азовське море через Керченську протоку. Під час затримання був відкритий вогонь та задіяні підрозділи спецпризначення.

Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

Читайте також: НАТО закликало РФ дати доступ до українських портів в Азовському морі

Україна ініціювала термінове засідання Ради Безпеки ООН для розгляду ситуації, проведення якого попередньо заплановане на понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-