ХІ Світовий конгрес українців відкрився у Києві за участю Президента

ХІ Світовий конгрес українців відкрився у Києві за участю Президента

Відео
Укрінформ
ХІ Світовий конгрес українців, що представляє інтереси українських громад у діаспорі - а це понад 20 мільйонів осіб, - офіційно відкрився у Києві, в Національному спортивному комплексі "Олімпійський".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, почесними гостями церемонії стали Президент України Петро Порошенко, перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, міністр закордонних справ Павло Клімкін, народний депутат - голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Урочиста церемонія відкриття конгресу розпочалася спільною молитвою, яку відслужили представники різних конфесій в Україні, зокрема екзарх Вселенського Патріархату в Україні, представники Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви, Української греко-католицької церкви, Української римо-католицької церкви, Духовного управління мусульман України та Об'єднання юдейських релігійних організацій України.

Президент СКУ зазначив, що в 11-му Світовому конгресі українців беруть участь більше 300 гостей із 30 країн.

«Приїхали більше 300 делегатів і гостей з 30 країн, головно щоб розглянути роботу, яку ми виконували впродовж останній 5 років, а також вирішити наші плани на майбутнє», - розповів Чолій.

Читайте також: У Києві сьогодні відкривається ХІ Світовий конгрес українців

За його словами, головні плани СКУ будуть скеровані на Україну. «Ми будемо зостановлятися на тому, як СКУ та його величезна мережа в понад 60 країнах, де є наші організації, можуть не гаслами, а конкретними планами і діями допомогти Україні захистити свою територіальну цілісність, як ми можемо продовжувати процеси європейської інтеграції України, щоб Угода про асоціацію між ЄС і Україною, а також безвізовий режим - 2 великі успіхи минулого року - були першими важливими етапами до повноправного членства ЄС. Ми будемо говорити про те як допомогти Україні одержати ПДЧ, а відтак - повноправне членство в НАТО. Ми також будемо зупинятися на тому як сьогодні поборювати потужну російську дезінформацію», - підкреслив президент СКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-