У Берліні молилися за жертв Голодомору

У Берліні молилися за жертв Голодомору

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада Берліна, зарубіжні друзі, українські та німецькі дипломати, політики у четвер вшанували пам'ять жертв Голодомору спільною молитвою у берлінській католицькій церкві Святого сімейства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Те, що сталося в Україні 85 років тому, показує нам, на що здатна людина; що може статися, якщо забути, наскільки цінним є людське життя; що є режими, які дозволяють людям помирати від голоду, як сліпа ідеологія робить з людей убивць», - сказав у своїй проповіді настоятель храму, отець Хелле.

Отець Олег Полянко (УПЦ КП) правив панахиду за жертвами Голодомору.

У пам'ять про них були запалені свічки, були зачитані спогади очевидців тих подій.

«Я думаю, це важливо, щоб історичний факт Голодомору був більш відомий у Німеччині. У цьому допомагають і такі ось пам'ятні заходи», - поділився враженнями керівник Робочої групи по Україні МЗС ФРН Андреас Протманн.

У Берліні помолилися за жертв Голодомору в Україні

Вечір супроводжувала музика у виконанні музичного квартету «Lviv Modern Ensemble» Львівського національного академічного театру опери та балету ім.С.А.Крушельницької, скрипальки Марини Бондас, бандуристки Ольги Каспрук.

Тим, хто взяв участь у спільній молитві, була показана їжа, якою харчувались жителі постраждалих районів у ті страшні роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-