У МІП пропонують влаштувати російським ботам “ефект Стрейзанд”

У МІП пропонують влаштувати російським ботам “ефект Стрейзанд”

Відео
Укрінформ
У Міністерстві інформполітики вважають прямим наступом на свободу слова українських журналістів з боку міжнародних компаній блокування youtube-каналу журналістки Яніни Соколової.

Про це у Facebook пише заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

“Сьогодні вийшов 4-й випуск youtube-проекту "Вечір з Yanina Sokolova"

Впродовж кількох годин, за допомогою скарг, направлених на адресу цього відео і youtube-каналу, дане відео було видалене, а увесь канал заблокований за звинуваченнями у розповсюдженні хейт-спічу, який порушує чиїсь "духовні скрєпи", - пише Золотухін.

При цьому він погоджується з тим, що у своєму проекті українська журналістка і ведуча слів на адресу наших "заклятих друзів" не добирає. Заступник міністра також додав, що рішення про видалення контенту з соціальних платформ відбувається у позасудовому порядку за умов неможливості його оскарження.

Читайте також: Екс-посол США про фейки РФ: Ми дали людям з Кремля знати, що за ними стежать

“На мій погляд, це є прямим наступом на свободу слова українських журналістів з боку міжнародних компаній, на який чхати хотів пан Арлем Дезір (представник ОБСЄ у Європарламенті з питань свободи ЗМІ. – Ред.)”, – пише урядовець, нагадуючи, що тим часом на російських телеканалах (і тим більше на проросійських youtube-каналах) постійно лунають заклики до знищення України та її народу.

Дмитро Золотухін припускає, що youtube-канал української журналістки, як і фейсбук-профілі багатьох українських блогерів, які викривають російську пропаганду, став жертвою "команди Прігожина" (бізнесмен з Санкт-Петербурга, що спонсорує “фабрики тролів”. – Ред.).

“Пропоную усім влаштувати російським ботам "ефект Стрейзанд" – тобто максимально поширити цей відеоконтент у будь-який доступний вам спосіб”, – підсумовує заступник міністра інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-