Екс-посол США про фейки РФ: Ми дали людям з Кремля знати, що за ними стежать

Екс-посол США про фейки РФ: Ми дали людям з Кремля знати, що за ними стежать

Укрінформ
Екс-посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що не можна закривати телеканали, водночас необхідно навчитись знаходити баланс між свободою слова і правдивістю інформації.

Про це заявив виконавчий віце-президент Інституту миру (США), екс-посол США в Україні Вільям Тейлор, відповідаючи на запитання щодо закриття окремих пропагандистських телеканалів в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час зустрічей з представниками влади і громадянського суспільства всі погоджуються з тим, що свобода слова важлива, її не можна обмежувати, не можна знищувати, але є реальна шкода, яку роблять пропагандистські канали, поширюючи фейкову інформацію...Треба шукати баланс, не можна просто так допустити, щоб у пресі неможливо було нічого сказати», - заявив Тейлор.

Читайте також: Росіяни показали у Парижі фейкове кіно про окупований Донбас

Він також зазначив, що під час зустрічей кожен потенційний кандидат у президенти згадав про проблему інформаційних загроз. Відповідаючи на запитання як діяти, аби протистояти зовнішньому впливу в інформаційному просторі, Тейлор зазначив: «Перша річ, яку ми зробили в США та спробували в Європі, – це дати людям з Кремля знати, що ми за ними стежимо, що ми спостерігаємо за тим, що вони роблять. Чи йдеться про державні, чи про приватні канали – без різниці, просто щоб вони точно розуміли, що це їм просто так не пройде».

Як повідомлялось, з метою оцінювання готовності проведення виборів в Україні та передвиборчого середовища протягом 12-17 листопада 2018 року члени Моніторингової місії у складі представників Національного демократичного інституту та Європейського парламенту провели низку зустрічей із представниками уряду, політичних партій, кандидатами в президенти, а також з представниками громадянського суспільства та інших міжнародних організацій в Україні. За підсумками зустрічей, делегація підготувала документ з рекомендаціями для різних інституцій української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-