Нацрада оштрафувала двох провайдерів за ретрансляцію росТБ

Нацрада оштрафувала двох провайдерів за ретрансляцію росТБ

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила штрафи двом провайдерам програмної послуги з Костянтинівки Донецької області за ретрансляцію російських телеканалів.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 14 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час перевірки ФОП Анділахая О.А. Нацрада виявила, що провайдер не ретранслює 4 телеканали: ТОВ "ТРК "САТ-Плюс", ДП "Парламентський телеканал "Рада", ПАТ "НСТУ" ("UА:Культура"), ПАТ "НСТУ" ("UA:Крим" (комбіноване), але натомість ретранслює "Мир сериала", "Multimania TV", "Disney.Узнавайка", "First Box" та "Бестселлер", зміст яких не відповідає вимогам законодавства України, і вони не входять до адаптованих іноземних програм.

Таким чином, ФОП Анділахая О.А. зменшив мінімальну частку програм вітчизняного виробництва в загальній кількості програм, що ретранслюються в мережі: за ліцензією має бути 69%, фактично – 66,1%.

Водночас ФОП Чуєва О. А. не ретранслював ТОВ "ТРК "САТ-Плюс", ПАТ "НСТУ" ("UA:Культура"), але при цьому забезпечував показ іноземних програм, щодо яких регулятором ухвалене рішення про обмеження трансляції: "Мир сериала", "ТНТ" і таких, що не входять до переліку адаптованих іноземних каналів: "Домашний", "Бестселлер", "ТНТ4". Загальна кількість програм для ретрансляції, за ліцензією, має становити 52 канали (з них вітчизняних – 47), а фактично – 63 (вітчизняних – 50).

Читайте також: Нацрада позапланово перевірить новий телеканал Мураєва

"Провайдери в своїх кабельних мережах ретранслювали іноземні телеканали, зокрема - держави-агресора, що не були дозволені до ретрансляції на території України, або були обмежені до ретрансляції рішеннями Національної ради", - пояснив член Нацради Сергій Костинський у Facebook

Врахувавши порушення, Нацрада призначила штрафи обом провайдерам, сума яких, згідно із законом, становить 25% від суми ліцензійного збору. Відтак, упродовж 30 днів кожен ліцензіат має сплатити до державного бюджету штраф у розмірі 11 тис. 506 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-