Нацрада позапланово перевірить новий телеканал Мураєва

Нацрада позапланово перевірить новий телеканал Мураєва

Укрінформ
Нацрада призначила позапланову перевірку супутникового телеканалу "Максі-ТВ" (ТОВ "Наша Прага") у зв’язку з порушення ліцензії, зокрема використанням логотипу із зазначенням телеканалу "Наш".

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 14 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, провівши моніторинг за 8 листопада, Нацрада виявила ознаки порушення закону "Про телебачення і радіомовлення", оскільки телеканал "Максі-ТВ" не дотримується вимог програмної концепції.

Зокрема, встановлено, що мовник не транслює культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні, дитячі передачі та фільми, тривалість яких мала би становити від 1 години 20 хвилин до 3 годин 40 хвилин/добу. Водночас формат телеканалу також не відповідає умовам ліцензії. Так, ліцензією передбачено культурологічно-розважальний формат із фільмопоказом. Натомість фактично він є інформаційно-аналітичним.

Окрім того, телерадіоорганізація використовує логотип, який не передбачено умовами ліцензії. Так, на момент проведення моніторингу транслювався логотип "Максі-ТВ незабаром НАШ", хоча мав би транслюватися логотип "Максі-ТВ".

Зваживши на виявлені ознаки порушень, Нацрада вирішила призначити позапланову виїзну перевірку ліцензіата та вивчити всі обставини для ухвалення подальшого рішення.

Читайте також: Нацрада позапланово перевірить СТБ

Як повідомлялося, 7 листопада новий інформаційний телеканал "Наш" вийшов в ефір на базі жіночого каналу "Максі-ТВ" (Maxxi TV). Його власником є батько народного депутата Євгена Мураєва – Володимир Мураєв.

Станом на 14 листопада Нацрада не переоформлювала ліцензій ТОВ "Наша Прага" та не затвердила зміну логотипа телеканалу "Максі-ТВ" на "Наш".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-