Чехія вважає

Чехія вважає "вибори в Л/ДНР" втручанням РФ у внутрішні справи України

Укрінформ
Прага не визнає вибори на неконтрольованій українською владою території, вважаючи їх такими, що грубо порушують суверенітет і міжнародне право.

Про це йдеться у заяві МЗС Чехії від 9 листопада.

«Ніякі законні вибори не можуть проводитися на території, яка фактично контролюється російськими збройними силами. Крім того, проведення «виборів» перешкоджає реалізації Мінських угод, стороною яких є і Росія», - йдеться у заяві.

У чеському МЗС підкреслюють, що відповідно до міжнародного права тільки українська влада має право організовувати будь-які вибори на своїй території. 

Міністерство закордонних справ Чеської Республіки вважає проведення так званих виборів на частині українських територій, контрольованих недержавними утвореннями, грубим втручанням у внутрішні справи України і фундаментальним порушенням суверенітету України, відзначається у заяві.

Чеська Республіка як держава-член ЄС бере участь у формуванні політики Європейського Союзу відносно Російської Федерації. Через незаконну анексію Криму і дестабілізуючі дії Росії у Східній Україні ЄС ввів санкції проти Російської Федерації, які можуть бути змінені тільки після зникнення причин набуття ними чинності, нагадують у МЗС. 

Читайте також: “Вибори” в ОРДЛО? Це Путін так “відзначає” 100 років закінчення Першої світової

Водночас Чеська Республіка продовжуватиме вносити свій вклад у реалізацію прийнятих ЄС у березні 2016 року п'яти керівних принципів для відносин між ЄС і Росією: повне виконання Мінських угод; більш тісні зв'язки ЄС з державами Східного партнерства; зміцнення стійкості ЄС до гібридних загроз та в області енергетичної безпеки; виборчий діалог з Росією у сферах, що мають загальний інтерес; підтримка російського громадянського суспільства.

Чеська Республіка буде і надалі підтримувати зусилля України щодо реформування та подальші кроки України у напрямку ЄС і НАТО, йдеться у заяві МЗС ЧР.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької і Луганської областей призначили на 11 листопада так звані позачергові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-