Уряд відмовився від залишкового принципу фінансування культури - Прем'єр

Уряд відмовився від залишкового принципу фінансування культури - Прем'єр

Укрінформ
Культурне різноманіття України та творчий потенціал нашого суспільства практично невичерпні, і уряд розуміє важливість розвитку культурних індустрій в умовах стрімких змін.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва.

За його словами, українська молодь засновує у країні тисячі культурних ініціатив, і уряд фінансує програми, покликані сприяти цим ініціативам організаційно та матеріально.

"Ми впевнені, що немає єдино правильного державного підходу, тому мусимо сприяти тим проектам, які знаходять свою аудиторію. Адже культурне різноманіття нашої країни та можливості культурного та творчого потенціалу нашого суспільства — практично невичерпні", — зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що уряд рішуче відмовився від "залишкового принципу" фінансування культури, оскільки розуміє важливість розвитку культурних індустрій в умовах стрімких змін, які Україні необхідно здійснювати в усіх сферах суспільного життя, якщо ми хочемо бути в епіцентрі сучасних світових трендів.

"Ми бачимо, що здійснювані нами заходи уже починають приносити бажані результати. Так, збільшення фінансування кінематографа та грамотна стратегічна політика у цій галузі привели до справжнього буму в сучасному українському кіно. За останні два роки, за інформацією Держкіно, в Україні зняли 78 фільмів. Чимало з них здобули міжнародне визнання і прославили наших кінематографістів та нашу країну у світі", — зауважив Прем'єр-міністр.

Крім того, додав він, засновано Український інститут книги, а завдяки ухваленню законів, спрямованих на захист української мови в теле- та радіоефірі, відкрито сотні нових імен у музиці та забезпечено появу якісного україномовного продукту.

"Працівники практично кожної культурної галузі в Україні працюють над реформуванням своїх сфер та приведенням державної культурної політики у відповідність із сучасними трендами культурного менеджменту", — підкреслив Гройсман.

Читайте також: Мовна політика України вперше є системною та ефективною - Гройсман

На його переконання, культурні індустрії у сучасному світі набувають дедалі більшої важливості, розширюючи контекст культурного поля та задаючи темпи розвитку цілих міст і регіонів.

"Сучасні способи здійснення культурного менеджменту відкривають нові перспективи для цілих пластів культури. Для нашої країни це відкриває нові можливості популяризації найрізноманітнішого власного культурного продукту як усередині країни, так і за кордоном", — зауважив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-