НАЗК внесло припис Супрун

НАЗК внесло припис Супрун

Укрінформ
НАЗК внесло приписи ректору Харківської медакадемії післядипломної освіти Олександру Хвисюку, а також в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун щодо порушень у діяльності ректора. 

Рішення ухвалено на засіданні Національного агентства, повідомляє у четвер прес-служба НАЗК.

"Встановлено, що ректор академії, отримавши інформацію від чотирьох завідувачів кафедр про працюючих у їх прямому підпорядкуванні близьких їм осіб та про виникнення зумовленого цими обставинами потенційного конфлікту інтересів, не вжив заходів для врегулювання конфлікту інтересів у підлеглих осіб. Це є порушенням вимог частин третьої та четвертої статті 28 Закону України "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Національне агентство вимагає від в.о. міністра охорони здоров’я провести службове розслідування та розглянути питання про притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності, а від ректора академії – вжити заходів для врегулювання потенційного конфлікту інтересів у відповідних завідувачів кафедр.

Крім того, НАЗК склало та направило до суду два протоколи за частинами першою та другою статті 172-7 КУпАП стосовно депутата Херсонської міської ради Юрія Кліментенка у зв’язку з порушенням вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Читайте також: НАЗК направило до суду протоколи щодо декларацій Сироїд та Парцхаладзе

Як наголосили у НАЗК, депутат на засіданні однієї з постійних комісій ради не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та проголосував за підготовку проектів рішень і винесення їх на розгляд сесії міської ради, серед яких було й рішення про продаж земельної ділянки його дружині.

Національне агентство зазначає, що складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-