НАЗК направило до суду протоколи щодо декларацій Сироїд та Парцхаладзе

НАЗК направило до суду протоколи щодо декларацій Сироїд та Парцхаладзе

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції направило до суду 11 протоколів про адмінпорушення, три з яких складені за результатами перевірки декларацій заступника голови Верховної Ради Оксани Сироїд й два - заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лева Парцхаладзе.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

“Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 11 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами декларування недостовірної інформації, неповідомлення та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, зокрема, що три адмінпротоколи складені за результатами перевірки декларацій за 2015 - 2017 роки народного депутата, заступника голови Верховної Ради Оксани Сироїд.

“Зафіксовано невідповідність задекларованої вартості автомобіля суб’єкта декларування на дату набуття права. Придбання автомобіля здійснювалось на підставі біржового договору (угоди), згідно з яким вартість Suzuki Grand Vitara, який купила Оксана Сироїд у свого цивільного чоловіка, становила 10 гривень. Проте у деклараціях зазначена вартість автомобіля, за яку він був придбаний попереднім власником, а саме: 180 000 гривень”, - розповіли в НАЗК.

Читайте також: Глава НАЗК розповів про роботу з держреєстрами "у ручному режимі"

За даними Нацагенства, зафіксовані правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачені частиною другою статті 172-6 КупАП.

Також у НАЗК зауважили, що стосовно заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лева Парцхаладзе складено два протоколи у зв’язку з несвоєчасним поданням повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Повідомляється, що за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій суб’єктів декларування встановлено, що Парцхаладзе несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з отриманням доходу від відчуження Lend Rover Renge Rover 2010 року випуску, а також — з набуттям у власність Lend Rover Renge Rover 2013 року випуску.

Не повідомила Нацагентство про суттєві зміни у майновому стані прокурор Київської місцевої прокуратури № 8 міста Києва Ольга Денисенко у зв’язку з придбанням у приватну власність транспортного засобу Honda Accord 2011 року випуску вартістю 150 000 грн.

Крім того, НАЗК направило до суду п’ять адмінпротоколів за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій.

“Встановлено, що несвоєчасно без поважних причин подали декларації депутати Київської обласної ради та Києво-Святошинської районної ради, старший офіцер Національної гвардії України, а також службовці Головного управління ДФС. Відповідальність за несвоєчасне подання декларації передбачена частиною першою статті 72-6 КупАП”, - додали в Нацагентстві.

Як відомо, із січня до жовтня 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 300 адмінпротоколів щодо порушення вимог статті 172-6 КупАП.

Складення протоколу і направлення його до суду не є свідченням вчинення особою адміністративного правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-